Waarom teksten laten schrijven door een tekstschrijver?

Teksten laten schrijven door tekstschrijver, het Tekstveld

Geschreven door Maike

juni 1, 2021

Waarom teksten laten schrijven?

De vraag wordt regelmatig gesteld: waarom teksten laten schrijven door een tekstschrijver, terwijl je zelf ook best aardig kan schrijven? De vraag is begrijpelijk, wij mensen zijn zo ingesteld dat we het liefst alles zelf doen. Zo hoef je geen touwtjes uit handen te geven, weet je dat je zelf de verantwoordelijkheid hebt en ja, het scheelt uiteindelijk ook geld. Maar, is dat eigenlijk wel zo? Scheelt het echt geld, of lijkt dit alleen maar zo? En waarom is het juist wel goed om een tekstschrijver in te schakelen?

Zelf converterende teksten schrijven, of uitbesteden?

We gaan even terug naar: “zelf teksten schrijven scheelt geld”. In eerste instantie zal je het hier roerend mee eens zijn. Je hoeft namelijk geen geld uit te geven, waardoor je meer geld in je portemonnee houdt. Maar eigenlijk, is dat niet het geval. Hoe lang doe jij over het schrijven van een tekst? Zijn deze teksten wel op de juiste manier én foutloos geschreven en bereik je hier wel je juiste doelgroep mee? Had je niet meer geld kunnen verdienen in de tijd dat je bloed, zweet en tranen hebt gestoken in het schrijven van een webtekst of blog?

 

Je hebt zelf tijd voor andere dingen

Door het schrijven van teksten uit te besteden, kun jij blijven doen waar jij goed in bent. Je bent niet uren bezig met het schrijven van een goede tekst, waardoor er tijd overblijft voor andere zaken. Ja, een tekstschrijver inschakelen kost geld. Maar het levert je uiteindelijk ook veel meer op! Teksten geschreven door een tekstschrijver zullen ervoor zorgen dat het bezoekersaantal stijgt en dat bezoekers niet direct jouw website verlaten omdat de teksten niet prikkelen. Een tekstschrijver weet de teksten zó te schrijven, dat bezoekers tot actie overgaan. De investering om teksten te laten schrijven heb jij dus binnen no-time terugverdiend, misschien alleen al door de tijd die je bespaart door het uitbesteden van het schrijven van teksten.

 

Teksten laten schrijven door een tekstschrijver biedt een nieuw perspectief

Je kent het vast wel: je bent helemaal verzonken in je eigen bedrijf en het is lastig alles van een afstandje te bekijken. Een tekstschrijver bekijkt jouw bedrijf en het aanbod vanuit een heel ander perspectief. Hierdoor ziet een tekstschrijver dingen die jij misschien niet meer ziet en zullen de teksten vanuit een andere invalshoek geschreven worden. Vanuit dit nieuwe perspectief zullen er krachtige teksten ontstaan, die geschikt zijn voor jouw potentiële klanten. De tekstschrijver zal er ook voor zorgen dat de stijl van de tekst naadloos aansluit bij jouw doelgroep.

 

Een SEO-tekstschrijver inschakelen voor een betere vindbaarheid

Goede teksten die SEO-geoptimaliseerd zijn, zorgen voor een betere vindbaarheid. Door een tekstschrijver in te schakelen, kan jij hoger ranken in de zoekmachines en daardoor meer bezoekers op je website krijgen. Een SEO-tekstschrijver weet de teksten zó te schrijven, dat het lekker wegleest en de klanten de juiste informatie voor zich krijgen. Een tekstschrijver is op de hoogte van de laatste trends, weet precies welke zoekwoorden in de tekst geplaatst moeten worden en kunnen de juiste titels, tussenkoppen en beschrijvingen verzorgen.

 

Professionele SEO-teksten zorgen voor meer omzet

Door de teksten te laten schrijven door een tekstschrijver, weet je zeker dat jouw bezoeker op de juiste manier geïnformeerd wordt, het vertrouwen van de bezoeker wordt gewonnen en wordt vastgehouden. De kans op een verkoop wordt aanzienlijk groter doordat er krachtige, SEO-geoptimaliseerde teksten op jouw website staan. Het bedrag dat je investeert, zal je na een tijdje al dubbel en dwars hebben terugverdiend. Je verkoopt immers meer door goede SEO-proof teksten.

 

Jouw teksten kunnen ook herschreven of geredigeerd worden!

Het kan natuurlijk zo zijn, dat je heel goed op papier weet te zetten wat je de bezoeker wil vertellen. Je hebt het helemaal op een rijtje, maar de teksten worden nog niet goed gevonden in de zoekmachines of het resultaat is nog niet zoals je het eigenlijk zou willen. Je kunt dan ook jouw teksten door een tekstschrijver laten redigeren of herschrijven. Er wordt gekeken naar de grammatica en spelling van de door jou geschreven tekst, maar ook naar de zinsopbouw. Als jij zelf al aardig kunt schrijven, kunnen jouw teksten met wat kleine aanpassingen zeker kwalitatief sterk worden!

 

Ben je benieuwd wat ik voor jou als SEO-tekstschrijver kan betekenen?

Wil jij jouw teksten laten schrijven from scratch, of misschien wel zelfgeschreven teksten laten herschrijven of redigeren? Neem dan contact op via het contactformulier. Ik help je graag!

Teksten laten schrijven door een tekstschrijver, het Tekstveld

Wat je misschien ook wel leuk vindt…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.