Redenen om teksten te laten redigeren

Teksten laten redigeren, Het Tekstveld

Geschreven door Maike

juli 19, 2021

Teksten laten redigeren door een tekstschrijver

Je bent goed bezig met het opzetten van een nieuwe website, een webshop of een blog. Je schrijft de teksten, maar dit blijkt toch lastiger te zijn dan gedacht. Het verhaal is duidelijk, maar toch slaat de twijfel toe. Is de tekst grammaticaal goed? Staan er niet veel te veel fouten in de tekst? Is de boodschap wel duidelijk én sterk genoeg? Twijfel je over jouw geschreven teksten? En wil je dat jouw teksten onder de loep worden genomen en worden verbeterd? Dan kun jij je teksten laten redigeren door een tekstschrijver.

 

Wat is redigeren?

Corrigeren, herschrijven, redigeren… Er wordt met heel wat termen gesmeten in de schrijfwereld. Als ‘leek’ lijkt alles op elkaar, maar wat is nu eigenlijk wat? In deze blog gaan we dieper in op het redigeren. Wat is het nu eigenlijk, en waarom is het goed om jouw teksten te laten redigeren door een tekstschrijver?

 

Redigeren is heel iets anders dan het herschrijven of corrigeren van teksten. Bij het redigeren van een tekst worden de puntjes op de i gezet. Eigenlijk vindt het redigeren plaats, vlak voordat een tekst gepubliceerd wordt. De laatste grammatica- en spelfouten worden uit de tekst gehaald, onduidelijke en slecht geformuleerde zinnen én opmaakfouten worden verbeterd. Jouw tekst blijft bestaan, hij wordt alleen veel sterker en professioneler. Laat je door mij jouw teksten redigeren? Dan kijk ik ook of de tekst SEO-proof is. Is dit niet het geval? Dan zal ik de tekst SEO-optimaliseren. Wel zo leuk voor de vindbaarheid. Benieuwd naar de voordelen van het laten redigeren van teksten? Je leest de voordelen van redigeren hieronder!

 

Jouw tekst wordt nóg beter en sterker door het redigeren

Je vindt het leuk om teksten te schrijven en verrek, je bent er niet slecht in! Toch slaat de twijfel toe: hoe zat het ook alweer met de zinsopbouw? Wanneer schrijf je een -d, een -t of -dt? Is de boodschap wel duidelijk genoeg? Kloppen de zinnen wel? Wanneer jij een tekst schrijft, dan staat de basis al. Laat jij de tekst redigeren door een tekstschrijver, dan wordt de tekst nóg sterker. Een tekstschrijver weet jouw tekst zó te redigeren, dat de boodschap helder is en binnenkomt bij de lezer. Dit is ook omdat de tekst door een (SEO) tekstschrijver wordt bekeken vanuit een ander perspectief.

 

Een betere vindbaarheid door redigeren en SEO-optimaliseren

Als je door mij een tekst laat redigeren, dan wordt er niet alleen gekeken naar spelling, interpunctie, grammatica en zinsopbouw. Er wordt ook gekeken of jouw tekst voldoet aan de SEO-richtlijnen om goed gevonden te worden in Google. Blijkt de door jou geschreven tekst allesbehalve SEO-proof te zijn? Dan zal ik de tekst ook SEO-optimaliseren. Zo wordt er niet alleen een foutloze tekst gepubliceerd na het redigeren, ook zal de boodschap duidelijk overkomen en zal jouw tekst beter gevonden worden in de zoekmachines.

 

Het laten redigeren van een tekst zorgt voor een betere leesbaarheid

Redigeren betekent verbeteren, schrappen en optimaliseren. Foutjes worden eruit gehaald, teksten worden concreet en de boodschap wordt duidelijk overgebracht. Dit samen zorgt voor een overkoepelend doel: de tekst beter leesbaar maken. Een goede leesbaarheid is erg belangrijk. Je krijgt met goede en leesbare content meer (waardevolle) bezoekers naar je website, lezers begrijpen de tekst en boodschap beter en het zorgt voor een betere vindbaarheid in Google. Daarnaast kan een krachtige en goed leesbare tekst het verschil maken tussen wél of geen conversie.

 

Je leert zelf beter schrijven

Laat je jouw teksten redigeren door een tekstschrijver, dan worden deze teksten en de bijbehorende boodschap sterker. Aangezien je zelf aan de slag gaat met het schrijven van de teksten, kun je de verbeteringen en tips van de tekstschrijver meenemen. Zo weet je niet alleen zeker dat jouw tekst klaar is om gepubliceerd te worden, ook weet je wat je voortaan anders kunt doen. Dit scheelt tijd en je leert direct bij. Win-win!

 

Wil jij meer informatie over het laten redigeren van teksten of wil jij vrijblijvend een afspraak inplannen om erachter te komen wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via het contactformulier. Ik sta graag voor je klaar!

 

Teksten laten redigeren, Het Tekstveld

Wat je misschien ook wel leuk vindt…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.