Herschrijven van teksten

Waarom teksten laten herschrijven?

Beschik je al over webteksten maar spreken deze teksten niet de juiste doelgroep aan? Of zijn jouw teksten verouderd en aan een opfrisbeurt toe? Dan is het mogelijk om je bestaande content te laten herschrijven.

Bij het herschrijven van teksten wordt er vanuit een ander perspectief opnieuw naar de teksten gekeken. De (verouderde) teksten worden op een andere, pakkende manier herschreven waarbij er rekening wordt gehouden met vindbaarheid in zoekmachines en de wensen van de klant.

Heb je dus al enige informatie verzameld, maar zijn deze teksten niet meer up-to-date, onsamenhangend of is het niet (meer) vindbaar in de zoekmachines? Dan is het laten herschrijven van jouw content zeker aan te raden. Er zullen mooie en duidelijke teksten ontstaan die zorgen voor een fijn en leesbaar geheel. 

 

Redenen om teksten te laten herschrijven

Waarom een tekst herschrijven? Daar zijn meerdere redenen voor. Je kunt een tekst opnieuw laten schrijven omdat de huidige niet converteert en/of de lezers geen gewenste actie ondernemen. Dit kan komen doordat het huidige taalgebruik niet bij jouw doelgroep aansluit of de tekst gewoonweg niet wervend genoeg is. Er kunnen ook nog andere redenen zijn waarom een tekst herschrijven een goed plan is. Zo kan het zijn dat de tekst:

  • Veel taal- of spelfouten bevat
  • Niet fijn wegleest
  • Niet gevonden wordt in de zoekmachines (Google)
  • Niet meer bij jouw strategie past

 

Voordelen van het laten herschrijven van teksten

Teksten laten herschrijven brengt verschillende voordelen met zich mee. Als een tekst opnieuw geschreven wordt zal deze foutloos zijn, prettig weglezen en beter worden gevonden in Google. Tijdens het herschrijven wordt er namelijk rekening gehouden met SEO (Search Engine Optimization), oftewel zoekmachine optimalisatie. Ook zal de content goed worden opgemaakt met een krachtige titel, prikkelende intro en duidelijke tussenkoppen.

Nog een voordeel, is dat de originele tekst grotendeels bewaard blijft. Zo blijft jouw geschreven tekst nog ‘eigen’, maar dan veel beter. Daarnaast is een tekst laten herschrijven of laten redigeren vaak vele malen goedkoper dan een volledig nieuwe te laten schrijven. Een win-win situatie!