Over

Meer over mij als SEO tekstschrijver van het Tekstveld

Hi! Ik ben Maike Oosterveld, een enthousiaste SEO-tekstschrijver uit Apeldoorn. Mijn hart ligt bij het (her)schrijven van teksten. Deze passie begon al op jonge leeftijd. Als kind schreef ik verhalen, hield ik enorm van boek-presentaties en was ik continu bezig met de Nederlandse taal. Wat ik graag wilde worden later? Schrijfster of docent Nederlands. En stiekem ook wel zangeres, maar laat ik het zingen maar als hobby behouden. Dat is denk ik beter voor iedereen.

Een paar leuke weetjes over mij! Ik:

 • ben gek op Nederlandse thrillers. Suggesties altijd welkom! 😉
 • ben een tekstschrijver uit Apeldoorn
 • woon samen met mijn vriend en twee katten
 • heb 13 jaar gedanst
 • kan veel muziekgenres waarderen (ja, óók Nederlandse hits :-))
 • houd ontzettend van reizen. Jij ook? Dan zijn we vast een match!

 

Maar wat doet deze tekstschrijver uit Apeldoorn?!

Als SEO-tekstschrijver van het Tekstveld schrijf ik diverse teksten om jouw vindbaarheid te verbeteren. Ik (her)schrijf webteksten, blogs en andere teksten voor toffe ondernemers. Daarnaast neem ik webshop optimalisatie volledig uit handen. Ik schrijf en optimaliseer converterende categorie- en productteksten, maar zorg er ook voor dat de meta-data goed is ingesteld en de homepage tekstueel klopt. Uiteraard worden alle teksten door mij geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Kenmerkend aan mijn manier van schrijven? De teksten zijn zeer toegankelijk, passend bij de doelgroep en ze lezen fijn weg.

 

Je weet nu veel over mij, maar ik nog niets over jou!

 Zullen we contacten?

Het Tekstveld / over / SEO tekstschrijver
Het Tekstveld - werkwijze - teksten schrijven

De werkwijze van Het Tekstveld

Kies je voor het Tekstveld, dan is het voor jou fijn om te weten wat de werkwijze zal zijn. Je kiest er namelijk voor om iemand te vertrouwen, die voor jouw teksten gaat zorgen. En die SEO geschreven teksten zorgen weer grotendeels voor het succes van jouw website.

Allereerst houd ik zelf van een heldere en soepele manier van samenwerken, om uiteindelijk tot het gewenste resultaat te komen. De stappen zullen zijn als volgt:

• Oriënterend gesprek
• Het opstellen van de offerte
• Bevestiging van de opdracht
• Informatie uitwisselen die nodig is voor het schrijven van de teksten (briefing)
• Het schrijven van de teksten
• De teksten worden samen herzien en indien nodig naar wens aangepast
• Levering van het eindresultaat

Tijdens de briefing zullen een aantal vragen gesteld worden om de samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Je geeft onder andere aan wat jouw wensen zijn.

Vragen waar je rekening mee kunt houden, zijn:

• Wat is het doel van de tekst?
• Welke kernwoorden zijn voor jou belangrijk?
• Wat wil je wel en juist niet benoemen in de teksten op jouw website?

Uiteraard kunnen alle eigen ideeën ingebracht worden. Daar wordt het resultaat alleen maar mooier en “meer eigen” van!

Mijn vaardigheden

Als tekstschrijfster heb ik het genoegen gehad om al veel verschillende webteksten te mogen schrijven. Mijn teksten zijn dan ook op diverse websites te vinden. SEO geschreven teksten, productteksten, reisblogs, geredigeerde recepten, vacatureteksten, how-to teksten, blogs over outfits en beauty-producten en ga zo maar door. De opdrachten zijn altijd zeer uiteenlopend en samen met de klant weet het Tekstveld het altijd tot een doeltreffend resultaat te brengen.

Voor diverse klanten schrijf ik korte social media teksten. Ik richt mij voornamelijk op Instagram en Facebook, maar ook zijn korte teksten voor andere doeleinden bij mij af te nemen.

Heb jij teksten die vertaald moeten worden naar het Engels of vanuit het Engels naar het Nederlands? En wil je deze ook direct SEO-geoptimaliseerd hebben? Ook dan kun je bij mij terecht. Ik werk nauw samen met een vertaalster, waardoor wij samen kunnen zorgen voor een foutloos, SEO-proof eindresultaat. 

 • Blogs
 • Productteksten
 • SEO-proof webteksten
 • Herschrijven en redigeren van teksten
 • Social media teksten
 • Vertalen van teksten (NL < - > EN)